Gaziantep’te yaşanan olayda Menderes Bozkır adındaki bir su tesisatçısı kendisini “Yargıtay Hakimi” olarak tanıtarak bir çok insanı dolandırdığı tespit edildi.
Kendisini Yargıtay 4’üncü Ağır Ceza Dairesi Başkanı Hakim E.Ö. olarak tanıtan Menderes Bozkır, Gaziantep’te avukatlık yapmakta olan Y.S. adındaki bir avukattan temyiz edilen bir kararı bozma vaadiyle yetki belgesi aldı. Ayrıca yie İstanbul Barosu’na kayıtlı başka bir avukat aracılığı ile vekalet alan Mehmet Bozkır adındaki sahtekar, Yargıtay’da bir dosyası olan S.E. adındaki bir esnaftan tüm sorunlarını çözeceğinin garantisini vererek yine İstanbul Barosuna kayıtlı başka bir avukat aracılığı ile vekalet aldı.
Esnaf S.E. kendisini Yargıtay hakimi olarak tanıtan Mehmet Bozkır’ı avukat arkadaşı Salih Ergen ile tanıştırıp görüştürdü. Avukat Salih Ergen, Mehmet Bozkır’dan şüphelenerek kendisine bir kaç hukuki sorular sordu. Sorduğu sorulara yanlış cevaplar verince avukat Salih Ergen, Mehmet Bozkır’ın dolandırıcı olduğunu anladı ve kullandığı ismi araştırmaya başladıktan sonra savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.
Salih Ergen’in yaptığı suç duyurusu üzerine polisler bir kafeteryada sabah
kahvaltısı yapan Mehmet Bozkır’ı gözaltına aldılar. Gözaltına alınması
esnasında üst araması yapılan Mehmet Bozkır’ın üzerinde sahte Yargıtay Hakimi
kimliği ve bu isme ait düzenlenmiş sahte avukat kimliği çıktı.
Emniyette gözaltında iken polisler tarafından yapılan araştırmada Mehmet Bozkır’ın 2005 yılında sahte avukatlık yaparak davalara girdiği ve bu davaların birisinde Lüleburgaz’da suçüstü yakalanarak tutuklandığı ve girdiği tüm davaların tekrar yeniden görüldüğü öğrenildi.
Mehmet Bozkır hakkında ayrıca 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ve işlediği suçlardan dolayı arandığı tespit edildi. Mehmet Bozkır çıkarıldığı Nöbetçi Mahkemede hakkındaki suçlamaları kabul etmemesine rağmen sahtecilik suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mehmet Bozkır adındaki sahtekarın ipliğini pazara çıkaran avukat Salih Ergen yaptığı açıklamada “ Şahıs ile sohbet ederken kendisinden şüphelenmeye başlayınca bir kaç soru sordum ve çelişkili cevaplar alınca kendisine dolandırıcı olduğunu söyleyerek ofisimden kovdum. Daha sonra gerçek Yargıtay Hakimi E.Ö.’ye ulaştım. Yargıtay Hakimimize birisinin kendisinin adını kullanarak Gaziantep’te vekalet topladığını söylediğimde Yargıtay Hakimi E.Ö. bana şahıs hakkında şikayetçi olacağını ve benimde şikayetçi olmamı söyledi. Şahıs ofisime geldiğinde kendisinden şüphelendiğim için bir şekilde gizlice fotoğrafını çekmiştim. Savcılığa dilekçemi verdikten sonra da polis arkadaşlara fotoğraflarını verdim. Polislerde verdiğim fotoğraflar üzerinden dolandırıcıyı kısa sürede yakaladılar” dedi.