31 Ağustos 2019 tarihinde İzmir’in Menderes ilçesinde F.K. ve A.K. çifti oğulları 7 yaşındaki E.K. için sokak ortasında sünnet düğünü yaptı. Sünnet düğünü için ailenin çağırdığı 3 kadının yaptığı dansın sosyal medyada paylaşılması üzerine büyük tepki topladı.
Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine düğünde dans eden 3 dansçı ile anne, baba ve amca gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler adli kontrolle serbest bırakılırken anne A.K. hakkında “’aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğü ihlal’ ve ‘cinsel tacize azmettirme’, amca hakkında ‘cinsel tacize azmettirme’, 3 dansçı hakkında da ‘cinsel taciz’ suçlamasıyla dava açıldı.
Menderes 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına baba F.K., anne A.K., amca H.K. ile taraf avukatları hazır bulunurken dansçı kızlar M.M., G.Y ve G.K. gelmezken Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Pınar Melli’nin de mahkemede hazır bulundu.
Duruşmada anne A.K yaptığı savunmasında “ Dansçı kızların nasıl bir dans yapacaklarını bilmiyordum. Yaptıkları dansı görünce müdahale ettik, orkestra dansın 1,5 dakika içinde biteceğini söyleyince sorun olmasın diyerek yerime oturdum. Sünnet düğününde yaşanan olaylardan dolayı çok üzgünüm. Hakkımda çocuğuma karşı cinsel tacizde bulunmadan suçlanmak beni fazlasıyla üzmektedir” dedi.
Anne, baba ve amcanın avukatlığını üstlenen avukat ise yaşanan olayın müvekkillerinin iradesi dışında geliştiğini belirterek mahkemeden beraat kararı verilmesini talep ederken sanık dansçı M.M.’nin avukatı da beraat talebinde bulunurken Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Pınar Melli ise şikayetçi olduklarını belirterek, tüm sanıkların cezalandırılmalarını talep etti.
Baba, anne, amca ve dansçı kızlardan M.M. ve G.Y. hakkında mahkeme hakimi beraat kararı verirken diğer dansçı G.K.’nın hayasızca hareketlerinden 1 yıl hapsine karar verirken mahkemede iyi halini göz önüne alarak cezasını 10 aya indirip hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.